Tipuri de biciclete electrice

Tipuri de biciclete electrice

Indiferent dacă renunțați la mașină mergând cu bicicleta la serviciu sau doriți o plimbare mai ușoară până la vârful muntilor, o bicicletă electrică poate oferi multe dintre beneficiile unei biciclete neasistate, cu puterea motorizată atunci când aveți nevoie de ea.

Tehnologia bicicletelor electrice a avansat într-un ritm alert în ultimii ani și acum puteți găsi aproape orice tip de e-bike.

O bicicletă electrică, sau ebike, este o bicicletă echipată cu un motor pentru bicicletă electrică pentru a vă ajuta când pedalați. Motorul își va obține puterea de la o baterie reîncărcabilă montată pe bicicletă.

Pentru a fi clasificat ca o bicicletă electrică, motorul trebuie să vă ajute mai degrabă la pedalat decât să vă propulseze singur. Drept urmare, trebuie să pedalați pentru a obține asistență. Puterea furnizata de motor este reglată în funcție de cât de repede pedalezi și de nivelul de sprijin pe care l-ai selectat.

Sistemele de biciclete electrice oferă o serie de moduri din care să alegeți, permitandu-va să echilibrați cantitatea de putere furnizată prin pedale cu autonomia și durata de viață a bateriei. Ele se diferențiază, cel mai adesea, în funcție de terenul pe care urmează să te deplasezi cu ele, dar și în funcție de funcționalitățile speciale pe care le includ:

  • Biciclete electrice de munte (e-MTB)

Bicicletele electrice Mountain Bike sau e-MTB sunt o opțiune optimă pentru cei ce iubesc pedalatul pe terenuri accidentate de munte. De obicei, aceasta au motoare mai puternice și autonomie mai mare, pentru a-ți oferi asistența necesară la urcarea pantelor.

  • Biciclete electrice fat bike

Bicicletele electrice fat bike sunt recunoscute prin roțile groase, proiectate special pentru a străbate chiar și cele mai inaccesibile zone. Acestea sunt potrivite mai ales dacă plănuiești să ieși cu bicicleta și iarna, întrucât au o aderență bună pe zăpadă,nisip și nu numai.

  • Biciclete electrice de șosea

Pentru bicicliștii de șosea, care iubesc să simtă arsura în picioare după pedalat, o bicicletă electrică de șosea pare ceva inimaginabil. Totuși, o astfel de variantă este extrem de utilă dacă pui mai mult preț pe călătorie decât pe destinația finală. Atunci când nu te concentrezi pe efortul depus pentru a pedala, poți să fii mai atent la peisajele care te întâmpină.

  • Biciclete electrice hibrid sau trekking

Am putea spune că bicicleta electrică hibrid (trekking) îți oferă the best of both worlds. Ai atât forța unui e-MTB, cât și versatilitatea unei biciclete de șosea, pentru a putea să utilizezi bicicleta în cele mai diverse ipostaze. De cele mai multe ori, e-bike-urile de acest fel sunt preferate de cei care fac naveta, dar ar vrea să ieși și în weekend la plimbare cu aceeași bicicletă.

  • Biciclete electrice pliabile

Pentru bicicletele pliabile, cel mai important aspect este cel al flexibilității. Acestea sunt destinate plimbărilor pe distanțe mici, în special pentru navetă. Utilitatea în cazul acestora este dată de ușurința cu care pot fi transportate și depozitate.

  • Biciclete electrice de oras

Bicicletele electrice de oraș au ca principal beneficiu confortul sporit al fiecărei plimbări. Fiindcă accentul nu cade pe viteză, ci pe adaptarea la trafic și pe experiența în sine, aceste e-bike-uri sunt potrivite pentru plimbări liniștite, destinse, fără efort din partea ta. Despre baterii si tipurile de baterii existente vom discuta într-o postare viitoare.

Vrei să îți cumperi o bicicletă electrică?

Explorează anunțurile noastre și găsește ce ți se potrivește.

Adaugă comentariu

Linkuri Utile

© 2022-2024 Pedalam - Anunturi Biciclete | Powered by fabs.ro. All rights reserved.