Trasee pentru MTB în zona Câmpulung Mușcel

Trasee pentru MTB în zona Câmpulung Mușcel

Câmpulung Muscel este un oraș situat în județul Argeș din România, care are o mulțime de trasee pentru mountain bike. Iată câteva exemple:

1. Traseul Munții Iezer-Păpușa

Acest traseu este considerat unul dintre cele mai frumoase trasee din România. Este un traseu de dificultate medie, cu o lungime de aproximativ 45 km și un nivel de diferență de înălțime de peste 1.500 de metri. Traseul începe în orașul Câmpulung Muscel și trece prin păduri, munți și chei spectaculoase.

2. Traseul Cheile Vâlsănești 

Acest traseu are o lungime de aproximativ 12 km și este de dificultate medie. Traseul începe în satul Vâlsănești și trece prin chei, păduri și munți.

3. Traseul La Pasul Brătocea

Acest traseu are o lungime de aproximativ 22 km și este de dificultate medie. Traseul începe în orașul Câmpulung Muscel și trece prin păduri și munți, ajungând la Pasul Brătocea, la o altitudine de peste 1.000 de metri.

4. Traseul Bătrâna – Zgurăști

Acest traseu are o lungime de aproximativ 25 km și este de dificultate medie. Traseul începe în satul Bătrâna și trece prin păduri și munți, ajungând la satul Zgurăști.

Acestea sunt doar câteva exemple de trasee pentru mountain bike din zona Câmpulung Muscel. Există multe alte trasee în această zonă, care pot fi potrivite pentru diverse niveluri de dificultate și experiență. 

Însă cele mai palpitante și cu adevărat provocatoare trasee se află la 10 min de centru, în Bughea de Jos, în apropierea Mănăstirii Ciocanu. În vârf, de unde pornesc toate traseele, poți ajunge pedalând aproximativ 30 min sau cu shuttle-ul local, ARO, care te va aduce fix lângă Mănăstire.

Iată un mic tur video de prezentare a traseelor ca să știi la ce să te aștepți:

Și o listare a acestora după gradul de dificultate:

1. XTR – 2.6 km, Dificultate: Red, Avg Time 00:17:26, Diferența de nivel -354m.

2. XTR GOLD – o îmbunătățire a XTR, Dificultate: Red, Diferența de nivel -132m în paralel cu XTR.

3. ZEE – 1.4 km, Dificultate: Blue, Avg Time 00:08:32, Diferența de nivel -199m.

4. XT – 2.4 km, Dificultate: Blue, Avg Time 00:16:10, Diferența de nivel -284m.

5. SLX – 1.1 km, Dificultate: Blue, Avg Time 00:05:38, Diferența de nivel -182m.

6. SAINT – 1.7 km, Dificultate: Blue, Avg Time 00:08:23, Diferența de nivel -174m.

Vei rămâne plăcut surprins după ce vei vedea că fiecare traseu are ceva unic și un grad de dificultate diferit unul față de altul. Înainte de a pleca pe un traseu, asigurați-vă că sunteți echipați corespunzător și că ați verificat starea traseului și a vremii.

De la flow & chill până downhill agresiv (toate traseele pot fi abordate cu orice fel de bike, de la hardtail până la full suspension). Aceste trasee îți vor îmbunătăți skill-urile și te vor face capabil pentru traseele “NEXT LEVEL”.

Adaugă comentariu

Linkuri Utile

© 2022 Pedalam - Anunturi Biciclete | Powered by fabs.ro. All rights reserved.