Guvernul vrea restricții stricte pentru accesul în pădure pentru biciclişti şi toți iubitorii de natură

Guvernul vrea restricții stricte pentru accesul în pădure pentru biciclişti şi toți iubitorii de natură

Noile reglementări din Codul Silvic impun restricții stricte pentru accesul în pădurile României, private sau de stat, afectând în special pasionații de ciclism și turiștii. De acum înainte, cei care doresc să meargă cu bicicleta în pădure vor putea să o facă doar pe drumurile forestiere, poteci și trasee special amenajate, cu respectarea condițiilor impuse de proprietarii terenurilor.

Activiștii de mediu au strâns peste 58.000 de semnături pentru eliminarea acestor restricții care afectează atât turismul montan, cât și practicarea ciclismului în natură. Fiecare acces în pădure va necesita acordul explicit al proprietarului sau administratorului, chiar și pentru simple plimbări pe trasee marcate.

Legea este contestată de ONG-urile de mediu, care se opun noilor restricții și încearcă să adune și mai multe semnături pentru a schimba această situație.

Daca si tu vrei sa semnezi petitia pentru eliminarea din proiectul noului Cod Silvic a prevederilor care condiționează intrarea în pădure de înștiințarea prealabilă a proprietarilor sau administratorilor, o poti face aici: https://facem.declic.ro/campaigns/vrem-acces-liber-in-paduri

Activitatea cicliștilor în păduri este astfel limitată, ceea ce poate afecta negativ turismul montan din România și libertatea de a explora natura pe două roți.

Pe lângă turiști și activiștii de mediu, voluntarii care vor să curețe pădurile de gunoaie sau să monitorizeze activități ilegale, vor avea nevoie de aprobări individuale de la administratorii sau proprietarii de teren. În concluzie, dacă noul Cod Silvic nu va fi schimbat, toti iubitorii de ciclism în natură vor avea acces limitat în pădurile României iar motivațiile introducerii acestor restricții sunt in contradictie cu aspecte legate de protecția mediului, îngrădind accesul în păduri si oferind o “perdea” pentru tăierile ilegale a copacilor sau pentru activitati de braconaj. 

Adaugă comentariu

Linkuri Utile

© 2022 Pedalam - Anunturi Biciclete | Powered by fabs.ro. All rights reserved.