Vlad Dascalu suspendare 17 Luni pentru Încălcarea Regulilor Anti-Doping privind Localizarea

Vlad Dascalu suspendare 17 Luni pentru Încălcarea Regulilor Anti-Doping privind Localizarea

Românul Vlad Dascalu, ciclist de Cross-Country (XC), a fost găsit vinovat de încălcarea regulilor anti-doping de către Tribunalul Anti-Doping al UCI pentru „comiterea a trei eșecuri de localizare într-o perioadă de 12 luni” și a primit o suspendare de 17 luni. Aceasta înseamnă că nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris, restul sezonului 2024 al Cupei Mondiale de XC și întregul sezon 2025 al Cupei Mondiale de XC.

Riderul echipei Trek Factory Racing este mereu un concurent pentru podiumul Cupei Mondiale de XC și a terminat pe locul 10 în XCO la prima etapă din Mairipora și pe locul 9 în XCO la a doua etapă din Araxa.

Dascalu este unul dintre cei peste 1000 de cicliști profesioniști care fac parte din Programul de Testare în afara Competițiilor al UCI. O parte esențială a programului anti-doping este ca Organizațiile Anti-Doping (ADO) să poată „localiza sportivii în orice moment și să efectueze teste fără preaviz.”

Ca membru al Grupului de Testare Înregistrat, Dascalu trebuie să furnizeze Agenției Internaționale de Testare un program pe trei luni al informațiilor sale de localizare înaintea fiecărei perioade trimestriale și să fie „disponibil pentru testare la locația și ora specificată în intervalul de 60 de minute identificat în depunerea informațiilor sale de localizare pentru ziua în cauză.”

O depunere târzie sau incompletă este un Eșec de Localizare, informațiile insuficiente/inexacte sunt un Eșec de Localizare, iar 3 Eșecuri de Localizare în 12 luni reprezintă o Încălcare a Regulilor Anti-Doping.

Declarația UCI privind Vlad Dascalu:

Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) informează că Tribunalul Anti-Doping al UCI a luat o decizie împotriva riderului român Vlad Dascalu.

Tribunalul l-a găsit pe Vlad Dascalu vinovat de încălcarea unei reguli anti-doping (eșecuri de localizare de către un sportiv) din cauza comiterii a trei eșecuri de localizare într-o perioadă de 12 luni. Tribunalul a impus o perioadă de suspendare de 17 luni asupra sportivului. În conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping și Regulile Anti-Doping ale UCI, perioada de suspendare începe în ziua notificării deciziei, în acest caz 21 Mai 2024, și va rămâne în vigoare până la 20 Octombrie 2025.

În plus, în conformitate cu Regulile Procedurale ale Tribunalului, decizia va fi publicată pe site-ul UCI. Decizia poate fi atacată în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (CAS) în termen de o lună.

UCI nu va comenta în continuare pe acest subiect.

Concluzii și Implicații pentru Comunitatea Ciclistă Românească

Această suspendare reprezintă o lovitură semnificativă pentru Vlad Dascalu și pentru comunitatea ciclistă românească. Fiind unul dintre cei mai promițători cicliști români, Dascalu a fost o sursă de inspirație pentru mulți tineri sportivi. Este esențial ca toți cicliștii, indiferent de nivelul lor de performanță, să fie conștienți de importanța respectării regulilor anti-doping și a menținerii integrității în sport.

Pe măsură ce ne apropiem de Jocurile Olimpice de la Paris și de sezoanele viitoare ale Cupei Mondiale de XC, comunitatea ciclistă va urmări cu atenție evoluțiile și eventualele apeluri ale lui Dascalu împotriva deciziei Tribunalului Anti-Doping al UCI. Între timp, sperăm că această situație va servi ca un memento puternic despre importanța conformității și transparenței în sporturile competitive.

Adresa de e-mail:

Linkuri Utile

© 2022-2024 Pedalam - Anunturi Biciclete | Powered by fabs.ro. All rights reserved.