Ede Molnar cucerește titlul de Campion European la MTB Eliminator în 2023

Ede Molnar cucerește titlul de Campion European la MTB Eliminator în 2023

Ciclistul român Ede Karoly Molnar a devenit noul campion european în proba de mountain bike cross-country eliminator (XCE), demonstrându-și suprematia în cadrul competiției extrem de spectaculoase desfășurată la Sakarya, Turcia. Acest succes îl plasează într-un select club de sportivi de top și consolidează poziția României pe harta ciclismului mondial.

Cu titlul de campion național en titre și o performanță remarcabilă la nivel balcanic, Ede Molnar și-a demonstrat calitățile extraordinare în fața unor concurenți de talie mondială, printre care se numără Nils-Obed Riecker, Simon Gegenheimer și Titouan Perrin-Ganier.

După victoria sa uluitoare, Ede Molnar a declarat:

Ede Molnar

“Nu pot să cred, este minunat să aduc titlul în România. L-am avut pe Vlad Dascălu pe locul 1 la Europenele de XCO (cross-country olimpic), iar acum este rândul meu. Cursa a fost nebună, nu îmi vine să cred că l-am bătut pe Titouan Perrin-Ganier în primele două manșe, iar în cea de-a treia a fost incredibil. Fiecare manșă a fost un sprint lung de la început la sfârșit, iar când lui Theo Hauser i-a căzut lanțul, am știut că eu voi câștiga.”

Molnar a demonstrat o forță de caracter și o determinare impresionante pe tot parcursul competiției, arătând că este un atlet de excepție în disciplina mountain bike XCE. În plus, el a adus o nouă rază de speranță pentru România, întrucât se apropie Campionatul Mondial de XCE, care are loc în doar două săptămâni. Cu încrederea și momentumul obținute la Campionatul European, Molnar speră să obțină performanțe strălucitoare și la nivel mondial.

Ede Molnar nu este un nume nou în lumea ciclismului. La vârsta de 27 de ani, acesta este unul dintre cei mai puternici rideri din România în prezent și un multiplu campion național și balcanic la numeroase discipline. În plus, el s-a clasat pe podium în cele mai importante competiții de mountain bike din țară. Cu toate acestea, victoria sa la Campionatul European reprezintă un moment cu adevărat istoric pentru ciclismul românesc, consolidând poziția țării noastre în elita ciclismului mondial.

Sursa: MTB Data Nov 2023

“Am asistat astăzi la încă un rezultat istoric pentru ciclismul românesc prin victoria lui Ede la Campionatul European de mountain bike XCE, după ce în iunie Vlad Dascălu s-a impus la Campionatul European de mountain bike cross-country olimpic. Cu două tricouri de campion european în acest sezon, România confirmă faptul că se află în rândul țărilor cu rezultate respectabile și notabile din ciclismul mondial.” – a declarat Președintele Federației Române de Ciclism, Cătălin Sprinceană pentru a sublinia importanța acestui succes

Ede Molnar și-a câștigat locul binemeritat în inimile iubitorilor de ciclism din România și a adus o doză serioasă de inspirație pentru tinerii sportivi care visează să atingă culmile înalte ale acestui sport palpitant. Victoria sa răsună ca un ecou puternic al potențialului ciclismului românesc și ne confirmă că suntem pe calea cea bună către performanțe internaționale remarcabile.

Să îl urmărim la campionatul mondial și să îi urăm mult succes!

Adresa de e-mail:

Linkuri Utile

© 2022 Pedalam - Anunturi Biciclete | Powered by fabs.ro. All rights reserved.